افتخارات

داستان ربیت

تیم نرم‌افزاری ربیت حدود 5 سال است که وارد عرصه تحقیقات سلامت شده و در این مدت نرم‌افزارهای تحقیقاتی مختلفی را در سطح ملی پیاده‌سازی کرده‌است. ما برای هر پروژه تحقیقاتی یک نرم‌افزار جدا می‌نوشتیم از جمله نرم‌افزارهای کوهورت، کارآزمایی بالینی، مطالعات مقطعی، سیستم‌های رجیستری. تا اینکه در سال 1395 پروژه استپس (پیمایش بررسی عوامل خطر بیماری‌های غیر‌واگیر در کشور) را به صورت تمام الکترونیکی انجام دادیم. در این پروژه اطلاعاتی از قبیل پرسشنامه‌ها، تن‌سنجی‌ها، آزمایش‌ها و … از 30000 نفر از سراسر کشور (شهر و روستا) توسط نر‌م‌افزارهای ما جمع‌آوری، آنالیز و نهایتا گزارش شد. پروژه استپس قبل از این دوره نیز چند بار انجام شده‌بود اما کیفیت اطلاعات و نتایج در این دوره با سایر دوره ها قابل مقایسه نبود و رشد چشم‌گیری داشت. این رشد در حدی بود که سازمان بهداشت جهانی از کشور ما خواست تا نتایج این پروژه را در قالب یک نمونه موفق در صحن سازمان ملل ارائه بدهد و بعد از این موفقیت پیشنهادهای متعدد طراحی نرم‌افزار به تیم ما سرازیر شد، اما چند مشکل اساسی وجود داشت:

  • توسعه نرم‌افزار جدا زمان‌بر بود و نیاز به جلسات متعدد تحلیل تیم نرم‌افزاری با تیم تحقیقاتی داشت.
  • هزینه طراحی نرم‌افزار نسبت به بودجه سیستم‌های تحقیقاتی بالا بود.
  • اجرای نرم‌افزار های مستقل نیاز به زیرساخت سخت‌افزاری داشت.
  • امکان ارتباط بین پایگاه داده‌ها (منابع اطلاعاتی جمع‌آوری شده) حتی در نرم‌افزاریی که خود ما برای پروژه‌های مختلف می‌نوشتیم وجود نداشت.
  • استفاده از ماژول‌های برنامه‌نویسی توسعه‌یافته در یک پروژه به راحتی در پروژه‌های دیگر وجود نداشت.

ما همه این موارد را می‌دیدیم و از طرفی تمام پروژه‌ها هم ساختار یکسانی داشتند. برای همین بر آن شدیم تا یک سیستم جامع و یکپارچه برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی طراحی کنیم که تمامی مشکلات فوق را برطرف کند، زمان و هزینه لازم را به حداقل برساند و کیفیت اطلاعات را به بیشترین حالت ممکن برساند. به این ترتیب داستان ربیت آغاز شد.